Autolening laten simuleren of zelf vergelijken ?

Je kunt de lening die je voor je auto wilt afsluiten laten simuleren. Maar je kunt het ook zelf doen dankzij gratis online offertes. Je moet natuurlijk weten of het krediet dat jij af wilt sluiten wel verantwoord is voor jouw situatie. Je kunt als je jouw inkomsten weet en je lastengegevens bij de hand hebt gemakkelijk berekenen want jij kunt missen per maand aan een autolening.

Als je de autolening wilt simuleren dan moet je invullen wat jouw levenssituatie is, ben jij gehuwd? Woon je samen? Heb je kinderen? Dan moet je je netto maandinkomen invullen. Dit is een bedrag in euro’s dan je zelf op een aantal euro’s af moet ronden bijvoorbeeld 2500 euro. Heb je een partner? Dan moet je ook de gegevens van hem/haar invullen, in dit geval dus zijn maandelijkse inkomen. Dan moet je aangeven of je een eigen woning hebt ja of nee. Heb je maandelijkse huurlasten? Of hypotheeklasten? Vul het bedrag van deze lasten in. Dit doe je net als bij je netto maandinkomen, weer afgerond op een aantal euro’s. Daarnaast moet je nog invullen of je inwonende kinderen hebt hierbij hoef je alleen maar voor ja of nee te kiezen.

Als je alle gegevens hebt ingevuld kun je op ‘simuleren’ klikken en er komt een scherm waarop je kunt zien wat jouw maximale krediet is. Denk je dat jouw inkomen of het inkomen van je partner snel kan veranderen? Dan is het slim om de schatting wat lager te maken. Dan kun je ook zeker weten dat je geen verrassingen krijgt. Het is namelijk zo dat wat jij in het contract vast laat leggen over je autolening, dat je dat bedrag ook elke maand moet betalen. Het is daarom verstandig bij het simuleren van de autolening dat je duidelijk aangeeft wat je kunt missen. Je moet namelijk ook andere kosten meenemen in de berekening, denk hierbij aan dagelijkse kosten, gas, water, licht, boodschappen, dat zijn ook kosten die betaald moeten worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © AVA21 2019