De kilometer autoverzekeringen worden steeds populairder

Toen Corona Direct in 2006 de kilometer verzekering lanceerde hun nog niemand daar ooit van gehoord. Het was ongezien in de verzekeringswereld dat men zo’n soort autoverzekering aanbood. Al snel volgde Touring Verzekeringen in de voetsporen van Corona Direct, al pakken ze er niet zo veel mee uit.

Met een kilometer verzekering betaal je alleen voor je gereden kilometers. Je betaald niets extra. Wanneer je in een jaar minder gereden hebt dan 15.000 km dan is de verzekering nog goedkoper. Wanneer je minder dan 10.000 km rijdt is ze nog goedkoper en bij minder dan 5.000 km rijdt je aan het goedkoopste tarief.

Dit scheelt een serieuze slok op de borrel bij en gewone autoverzekering waarbij je de volle pond betaald of je nu veel rijdt of niet. Bij een normale verzekering betaal je ook mee voor de mensen die veel op de baan zijn. De kilometerverzekering is veel eerlijker.

Kies je dan voor Corona Direct of Touring Verzekeringen? Ze hebben allebei hun voor en nadelen. Corona Direct is waarschijnlijk de goedkoopste, maar bij Touring blijft je Bonus Malus op 0 na je eerste ongeval. Wanneer je kiest voor een BA verzekering krijg je bij Touring Verzekeringen ook een gratis takeldienst, terwijl dat bij Corona Direct niet zo is.

Het belangrijkste is dat je autoverzekeringen gaat vergelijken. Directe verzekeraars zoal Touring en Corona zijn vaak goedkoper omdat er geen tussenpersoon is zoals bij een verzekeringsmakelaar. Vaak krijg je ook nog eens een uitstekende service bij pech of ongevallen. Je kan verzekeraars vergelijken via verschillende websites. Autoassurantie.be is een goeie bijvoorbeeld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © AVA21 2019