Auto’s zijn vaak de oorzaak van financiële problemen

auto's

Auto’s zijn dikwijls een oorzaak van financiële problemen. Vooral de financiering ervan. Wanneer men met een bescheiden inkomen een luxewagen volledig laat financieren dan zit je al snel met een afbetaling van meer dan €500 per maand. Voor de meeste mensen is een nieuw lening voor een huis dan al geen optie meer.

Het klinkt raar, maar zowel mensen die redelijk veel verdienen als de mensen met een bescheiden inkomen hebben soms financiële problemen. Hoe kan het nu dat iemand die meer dan €3000 in de problemen komt? De reden hiervoor is meestal dezelfde als voor de persoon met het bescheiden inkomen. Men kan niet goed omgaan met geld en men geeft meer uit dan er binnen komt. Dat bepaalde mensen meer verdienen belet hen niet om schulden te maken. Deze schulden kunnen voortkomen uit het materialisme, verslaving, nonchalance, enz…

Soms zie je mensen die met een grote auto rijden. Een dikke BMW of Mercedes. Daarnaast hebben ze een grote villa met alles erop en eraan. Een percentage van deze mensen bezit eigenlijk helemaal niks. Je zou denken dat deze mensen hun zaakjes voor mekaar hebben maar schijn bedriegt. Van zodra je voor alles een lening neemt ben je verloren. Je kan lenen voor een huis, auto, vakantie, motor, keuken, TV, enz… Je mag nooit uit het oog verliezen dat je voor al deze zaken nog zal moeten betalen. Mensen met een lager inkomen hebben misschien minder maar krijgen het ook moeilijker om eruit te komen. Dikwijls gaan zij ook naar het OCMW voor hulp.

Mensen met een hoger inkomen zijn dikwijls te fier om hulp te vragen. Waar door hun schulden vaak veel hoger oplopen. Soms heb je een put die zo diep is dat die mensen voor de rest van hun leven zullen moeten betalen en leven op krediet. Het is nochtans niet zo moeilijk om een gezond financieel beheer door te voeren in je huishouden. Het vergt natuurlijk enige zelfdiscipline van alle betrokkenen en een portie goede wil. Soms moeten mensen hun ego ook wat opzij kunnen zetten en in plaats van met die dikke BMW te rijden, misschien een gewone BMW of een minder hoog aangeschreven merk. De moed vinden om je kredietkaarten in stukken te snijden kan ook helpen.

Voor moor informatie over schulden ga naar http://www.vlaamscentrumschuldenlast.be

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © AVA21 2019