Financier zelf de auto van je dromen

Wanneer veel mensen eraan denken om een auto te kopen denkt men al snel aan een financiering. Maar is het niet verstandig om ook de mogelijkheid eens te bekijken om zelf voor het geld te zorgen. Om de beste spaarrekeningen te vergelijken en zo ook nog eens genieten van een surplus aan spaarrente? Laten we eerst eens de voor- en nadelen van een lening vs sparen tegen elkaar afwegen.

Voordelen van lenen:

 1. Je hoeft niet te wachten tot je geld genoeg hebt
 2. Je kan allerlei extra op je wagen plaatsen ook al heb je er geen geld voor.

Nadelen van lenen:

 1. In de meeste gevallen betaal je interesten, dus meer dan je wagen eigenlijk kost.
 2. Eens je begint met autoleningen hang je er dikwijls voor de rest van je leven aan vast. Het is nu eenmaal niet makkelijk om een auto af te betalen en te sparen voor een nieuwe.
 3. Indien je geen omnium hebt en je hebt een ongeval dan bestaat het risico dat je moet betalen voor een auto die je niet meer in je bezit hebt.

Voordelen van sparen:

 1. Je kan een auto kopen zonder dat je zorgen moet maken over de afbetaling.
 2. Je kan opnieuw beginnen sparen vlak nadat je een nieuwe auto hebt gekocht.
 3. Je hoeft geen interesten te betalen op een lening.
 4. Je hebt volledige controle over de kost prijs van je wagen.
 5. Indien je een ongeval hebt zit je niet opgezadeld met een vervelende lening.

Nadelen van sparen:

 1. Je moet wachten tot je het geld hebt om je wagen te kopen

Sparen of lenen?

Veel mensen vinden het idee van sparen voor je auto achterhaald. Ik had hier eens een opmerking over op een forum en ze vonden mij maar een ouderwetse opa. Hoewel ik maar 33 ben en me zeker nog niet zo oud voel kan ik hen wel begrijpen. Toen ik een jaar of twintig was, dacht ik net hetzelfde. Ik heb ondertussen al 2 autoleningen afgesloten maar ben vastbesloten om het hierbij te houden.

Voortaan spaar ik dus tot ik het geld heb om mijn favoriete bolide te kopen. Het kan een paar jaar duren maar uiteindelijk heb je er meer aan wanneer je de auto koopt zonder financiering. Het is dan tenminste jouw auto, want vergis je niet, wanneer je een auto koopt met lening dan is de wagen niet volledig van jouw.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © AVA21 2019