Wanneer is het ideale moment om een autolening te nemen en wat kost het?

Autofinanciering

Autoleningen zijn het heel jaar door beschikbaar. Maar de ene periode is beter om een autolening te nemen dan de andere. In de periode van het autosalon geven kredietverstrekkers dikwijls acties op hun leningen. Zo kan je in deze periode meer dan waarschijnlijk een autofinanciering afsluiten tegen een voordelige rentevoet. Kijk dus goed rond en sluit niet automatisch een lening af op het autosalon zelf, want misschien ben je wel goedkoper af bij een bank. Tijdens opendeurdagen en promoties in de garage kunnen er soms ook goede zaken gedaan worden. Het is kwestie van ervoor uit te kijken.

Verschillende vormen van autokrediet

Verkoop op afbetaling: Bij deze vorm van lening wordt je pas eigenaar wanneer je minstens 40% van het krediet hebt terugbetaald. Je zal daarom ook bijna altijd een omniumverzekering erbij moeten nemen. Het geld voor de verzekering kan je niet lenen.

Ballonkrediet: Met deze vorm van auto op krediet betaal je eerst een voorschot en een hoge laatste afbetaling. De maandelijkse kosten zijn dan ook laag. Dit kan echter misleidend overkomen want de rente is meestal hoog en dit soort lening wordt gegeven om bij de laatste hoge afbetaling te klant aan te zetten om een nieuwe wagen aan te schaffen.

Wat met de automerken die reclame maken voor leningen aan 0% JKP? Wanneer je de goedkoopste lening wil dan kijk je meestal naar het JKP. Bij sommige merken biedt men een JKP aan van 0%. Op het eerste zicht lijkt dit een goede deal, maar je moet ook de kleine lettertjes lezen. Een lening aan 0% kan meestal enkel wanneer je zelf een aanzienlijk voorschot kan inleggen. Daarnaast moet je het bedrag binnen de 36 maanden hebben terug betaald. Dit kan resulteren tot hoge maandelijkse kosten.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © AVA21 2019